Septorinoplasti İzmir

Tıp dilinde septum deviasyonu olarak bilinen burun kemiği eğriliği; burunda estetik ve fonksiyonel sorunlara sebep olabilir. Çoğu zaman estetik ve fonksiyonel sorunlar birlikte gözlemlenirler. Fonksiyonel sorunların arasında burun kanamaları ve nefes almakta güçlük gibi burnun, görevlerini düzgün yapamamasından kaynaklı problemler vardır. Estetik sıkıntılar ise yüzün estetik dengesinin burun kemiği eğriliği sebebiyle bozulmasından kaynaklanır. Septoplasti ameliyatı olarak bildiğimiz tedavi yöntemi burnun fonksiyonel sıkıntılarını tedavi etse de bazı durumlarda hastalar estetik açıdan güzel bir burun da isteyebilirler. Bu durumda septoplasti sırasında hali hazırda gerçekleşen işlemlere ek olarak estetik amaçlı uygulamalar da yapılır. Tüm bu operasyon septorinoplasti adıyla bilinmektedir. Septorinoplasti kelimesi, burun kemiği eğriliği ameliyatı olarak bilinen septoplasti kelimesi ile burun estetiği manasına gelen rinoplasti kelimelerinin birleşmesi sonucu meydana gelir.

Burun kemiği eğriliği, septoplasti ve septorinoplasti konuları hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Doç.Dr. Aykut Erdem Dinç gibi KBB alanında uzman bir doktordan randevu alabilirsiniz.

Septorinoplasti Nedir?

Septorinoplasti, burundaki fonksiyonel ve estetik temelli sorunların tek bir operasyon ile kesin bir şekilde tedavi edilmesine olanak sağlayan cerrahi bir operasyondur. İzmir septorinoplasti ameliyatı sayesinde hastalar; tek bir işlemle hem sağlıklı hem de yüzleri için özel olarak planlanmış, güzel görünümlü bir buruna sahip olurlar.

Septorinoplasti Nasıl Yapılır?

Septorinoplasti operasyonundan önce tedavinin planlanabilmesi için detaylı bir doktor muayenesi şarttır. Doktorunuz modern görüntüleme teknikleri kullanarak burnunuzun sıkıntılarını tespit eder. Sizin şikâyetlerinizi dinleyerek yararlı notlar alır. Burnun hem fonksiyonel hem de estetik sorunlarını gidermek için bir plan hazırlar. Bu planı sizin istekleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda oluşturur. Septoplasti muayenesinden farklı olarak, bu muayenede burnun estetik sorunlarına da büyük bir önem verilir. Bu sorunlar tespit edilip burnunuz; yüzünüze uygun, doğal ve güzel bir şekilde adeta yeniden kurgulanır. Doktorunuz sizin taleplerinizi bu sürecin tüm adımlarında göz önünde bulunduracaktır. Taleplerinizi ve ihtiyaçlarınızı aldığı eğitim sayesinde size en uygun şekilde birleştirecektir. Daha sonra ise tüm bu planlar dahilinde ameliyat günü oluşturulacak ve septorinoplasti sayesinde fonksiyonel olarak sorunsuz, güzel görünümlü bir buruna sahip olmanız sağlanacaktır. Septorinoplasti ve diğer burun temelli rahatsızlıkların tedavisi hakkında detaylı bilgi için sitemizi inceleyebilir, bizi arayarak Doç.Dr. Aykut Erdem Dinç’ten randevu alabilirsiniz.

Septorinoplasti Ameliyatı

Septorinoplasti ameliyatı, diğer burun estetiği ameliyatlarıyla birçok ortak noktaya sahip olsa da bazı durumlarda bu operasyonlardan ayrılır. Primer septorinoplasti ameliyatı olarak bilinen işlemde hasta anestezi altındadır. Yapılan işlemin hiçbir aşamasını hissetmez. Septorinoplasti ameliyatı açık veya kapalı teknikle gerçekleştirilebilse de hastalar genellikle kapalı tekniği tercih etmektedir. Kapalı teknik sayesinde tüm işlemler burun deliklerinin içinden yapılır. Burun septumu, doktor muayenesi sırasında belirlendiği halini alabilmesi için dikkatle şekillendirilir. Burunda yer alan ve fonskiyonel sıkıntılara sebep olmayan diğer dokular da estetik işlemler dahilinde şekillendirilirler. Bu sayede hastanın burnunda bulunan estetik ve fonksiyonel problemlerin tamamı giderilmiş olur. Tüm bu işlemler ameliyatın kapsamına göre 2 ila 3 saat arasında bitmektedir. 

Septorinoplasti Sonrası İyileşme Süreci

Septorinoplasti ameliyatı olan hastalar, geçirdikleri operasyonun kapsamına göre bir gün boyunca hastanede gözetim altında tutulabilirler. Bu süre boyunca hastaların tansiyon ve nabız gibi vital bulguları düzenli olarak kontrol edilir. Ameliyat sonrası oluşabilecek ağrılar için ağrı kesici içeren serumlar takılabilir. Ameliyattan sonra ilk 24 saat boyunca operasyon bölgesine soğuk uygulama yapmak oluşabilecek şişlikleri ve morlukları azaltacaktır. Eğer ameliyat sonrasında burnunuza tampon yerleştirilmişse bu tamponlar silikon yapıdadır ve eski bez tamponlar gibi ağrılara sebep olmazlar. Tamponsuz septorinoplasti operasyonu da mümkündür.

Taburcu olan hastaların burnunda silikon tampon var ise, bu tamponlar yaklaşık 2 gün sonra çıkarılır. Bu işlem ağrısız ve sıkıntısız gerçekleşmektedir. Ameliyattan 1 hafta sonra ise burnu desteklemek amacıyla yerleştirilen alçı alınır. Hasta ilk haftadan sonra burnuna dikkat etmesi koşuluyla normal hayatına dönebilir. Ancak iyileşme süreci boyunca burnu darbelere ve aşırı güneş ışığına karşı korumak önemlidir. Olası enfeksiyon risklerine karşı kişisel hijyene özen gösterilmesi de tavsiye edilmektedir. Ameliyattan üç hafta kadar sonra burundaki morluklar ve şişlikler büyük oranda azalırlar. Kalan şişlikler ise aylar içerisinde tamamen kaybolurlar.

Septorinoplasti Fiyatları İzmir 2022

Septorinoplasti, burunda bulunan estetik ve fonksiyonel sıkıntıların tek bir operasyon ile tedavi edilmesine olanak sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi doktor muayenesine göre farklı şekillerde yapılabilmektedir. Doktorlar tedavinin şeklini ve kapsamını her hasta için özel olarak planlarlar. Bu yüzden İzmir septorinoplasti fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Septorinoplasti fiyatları hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Doç.Dr. Aykut Erdem Dinç gibi KBB alanında uzman bir doktordan randevu alabilirsiniz.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Şimdi Ara!
Yol Tarifi